Stichting auto- en motorsport Eindewege
Over ons

In 2007 is SAME opgericht met als doelstelling het organiseren van auto en motorsport evenementen in de provincie Zeeland. Met als speerpunt autocross.

Met het verhogen van de amusementswaarde en vooral het continueren van de autocross in de provincie Zeeland waarbij SAME de zeeuwse identiteit wil waarborgen. Door middel van speciale klassen wil SAME doorgroeien als constante en stabiele factor binnen autocross organiserend Nederland. Crossen die SAME o.a. organiseert zijn Renesse, Eindewege, Geersdijk en ’s Heer Arendskerke.

Door het aankleden van het evenement middels, muziek, voorzieningen voor kinderen en het toevoegen van eenmalige andere auto en motorsport evenementen en activiteiten wil SAME er een dag van maken voor jong en oud. Doelstelling is ook om regels, veiligheidsvoorschriften en organisatie meer in lijn te brengen met andere autocross organisaties en evenementen. Dit spektakel, amusementswaarde en kwaliteit zo hoog mogelijk te brengen en te behouden.

De mensen achter SAME proberen hierbij, door middel van, bovenstaande goed georganiseerde wedstrijden met lange uitdagende banen het aantrekkelijk te maken om een keer een evenement te bezoeken of hieraan deel te nemen.

De klassen van het SAME kampioenschap zijn:

Klasse 1 Regioklasse -1600 cc
Klasse 2 Regioklasse -2000 cc
Klasse 3 Toerwagenklasse -1600 cc
Klasse 4 Toerwagenklasse -2000 cc
Klasse 5 Toerwagenklasse -3800 cc
Klasse 6 Kevers
Klasse 7 Sprinter
Klasse 8 Jeugdklasse